Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos

de Ina in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 11642 vizualizari

 

Pufosi, deliciosi , numai buni cu o cafea, un pahar de lapte sau de luat la pachet .

 

INGREDIENTE

  • Aluat de cozonac:
  • 60 g unt
  • 3 oua mici
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • rahat
  • 100 g mac
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 albus de ou
  • 100 ml. lapte
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos:

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura.

Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care macul si-a dublat volumul. Adaugam nuca de cocos impreuna cu esenta de rom si omogenizam. Batem albusul spuma si-l incorporam in compozitia de mac. 

Cand aluatul este gata, il impartim in 2 parti egale si intindem  2 foi  dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm .

Umplem foile cu compozitia de mac , dar  tapetam si cu  bucati de rahat. Rulam pe lungime, apoi taiem rondele pe care le asezam in forme de briose sau savarine ( Daca nu avem hartiute speciale, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina ) .

Lasam cozonaceii  30 minute la loc cald, timp in care acestia isi vor dubla volumul.  

Coacem  in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 35-40 minute . Inainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor, ii ungem cu galbenus de ou si presaram zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

xana 1

20.01.2014, 18:34

Super cozonacei!!!

Raluca57 1

06.02.2014, 21:57

O bunatate mi-au iesit!!!! Sunt buni si dupa cateva zile. Raluca

Ina 1

07.02.2014, 10:05

Ma bucur mult! Daca sunt respectati pasii, nu are cum sa nu iasa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si ciocolata